Cégünkről

A BVN Növényvédő Kft. növényvédő szerek és műtrágyák gyártásával és fejlesztésével foglalkozik. Cégünk egyik tulajdonosa a BÉVÉEM Növényvédőszer Kft. amely a Budapest Vegyi Művek Zrt. növényvédőszereket és műtrágyákat gyártó agrokémiai üzletágának jogutódja. A 2006. év folyamán cégünk a Budapesti Vegyi Művek növényvédő üzletágának állóeszközeit (beleértve a szabványokat, dokumentációkat, gyártási jogokat és gépsorokat), illetve nagy gyártási tapasztalattal rendelkező munkaerőállományát is átvette.

Jelenleg a hazai piacra szállítunk, de hiszünk benne, hogy eljött az ideje, hogy felkeressük a lehetséges exportpiacokat is, így céljaink között szerepel a külföldi terjeszkedés. Meggyőződésünk, hogy a növényvédőszerekkel és műtrágyákkal kapcsolatos, illetve a gyártástechnológiát illető tapasztalataink szilárd alapot szolgáltatnak az új ügyfélelvárásoknak való megfelelést célzó ambícióinknak.

Célunk olyan üzleti lehetőségek felkutatása, amelyek következményeként az érdekelt nagykereskedőkkel közös termékskálát kialakítva hozzáadott értéket teremthetünk a célpiacokon. A fentiekre tekintettel örömmel vennénk, ha megtekintené kínálatunkat. Amennyiben az eddigiek alapján bármely termékünk felkeltette érdeklődését kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy további tájékoztatást adhassunk az ár- és szállítási feltételekről a hosszútávú üzleti kapcsolat reményében.

ujszechenyiterv.png

A hatásfokozók jelentősége a biotermesztésben használt gombaölő szerek esetében

Az ökoszemléletű növénytermesztés (biotermelés) növényvédelmének egyik lényeges eleme, hogy a növények baktériumos vagy gombás megbetegedése ellen csak olyan gombaölő szer használható aminek hatóanyaga természetes eredetű anyag, vagy annak valamilyen sója. Ilyen természetes eredetű anyagok a kén vagy a réz, illetve a réznek a szulfát, hidroxid, oxid, oxiklorid vegyülete. A fenti elemeket tartalmazó környezetkímélő szerek széles hatásspektrumúak, hatástartamuk viszonylag hosszú. A készítmények hatástartama, illetve hatékonysága meghosszabbítható, illetve megnövelhető, ha a fenti elemeket tartalmazó növényvédő szereket különféle hatásfokozókkal, ún. adjuvánsokkal keverjük. Ilyen hatásfokozók lehetnek a különféle ásványi eredetű, illetve növényi olajok.

Az általunk kifejlesztett és forgalmazott kéntartalmú Oleo-Szulfur SC a rézhidroxid tartalmú Vegesol R SC, illetve a rézhidroxid+kén tartalmú Vegesol eReS SC gombaölő készítmények hatásfokozóként növényi olajat tartalmaznak. A növényi olaj egyrészt oldja a levélfelszín viaszrétegét, így az oldott viaszrétegbe beágyazódik a kén-, vagy réz- hatóanyag szemcséje. Ez - a viaszrétegbe történő beágyazódás - javítja a készítmények esőállóságát. A növényi olaj továbbá vékony filmréteget képez a permetezett felületen, bevonva a hatóanyag szemcsét, így lassítva annak bomlását és ezáltal növelve a védőhatás időtartamát. Az előzőekben felsorolt gombaölő készítmények a növényi olajon túl tartalmaznak növényi lecitint is. A lecitin gátolja a gombák szaporodását, illetve mérsékli a levelek öregedését, így segíti az alkalmazott hatóanyagok kórokozók elleni hatékonyságát. A növényi eredetű hatásfokozók használatának további előnye, hogy kisebb hektáronkénti hatóanyag mennyiség felhasználásával érhető el azonos biológiai hatékonyság, mint amikor "hagyományos" összetételű kén vagy réztartalmú gombaölő szereket használunk növényeink megvédésére. Fontos ez pl. a biobor előállítók, vagy a spárgatermelők esetében, ahol egyes országokban meghatározott az egy vegetációs időszakban hektáronként felhasznált fémréz mennyisége.